Βιογραφικό

Βασίλης Λύσσαρης

  • Ο Λύσσαρης Βασίλειος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας.

  • Το 1999 πέρασε μετά από πανελλαδικές εξετάσεις τρίτος με υποτροφία στην Οδοντιατρική σχολή Θεσσαλονίκης και στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων στη Θεσσαλονίκη.

  • Το 2005 ορκίστηκε σαν Ανθυποσμηναγός Οδοντίατρος και τοποθετήθηκε στο 251 ΓΝΑ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, περνώντας rotation από το Στοματολογικό, Οδοντοθεραπευτικό, Περιοδοντολογικό, Γναθοχειρουργικό και Ενδοδοντολογικό τμήμα. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε σε διάφορα σχολεία πρώτων βοηθειών και αποφοίτησε από το σχολείο Αεροπορικής Ιατρικής του 251 ΓΝΑ.

  • Το 2007 τοποθετήθηκε στην 131 Σμηναρχία Μάχης ως προϊστάμενος Υγειονομικής Υπηρεσίας, ασκώντας παράλληλα τα καθήκοντα του οδοντιάτρου.

  • Το 2008 επέστρεψε στο 251 ΓΝΑ ως επιμελητής του Ενδοδοντολογικού τμήματος. Παράλληλα από το 2008-2009 υπήρξε Επιστημονικός συνεργάτης του Ενδοδοντολογικού Τμήματος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.

  • Το 2009 εισήλθε στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ενδοδοντολογικού τμήματος της Οδοντιατρικής σχολής Θεσσαλονίκης.

  • Το 2012 τοποθετήθηκε στην Αεροπορική Βάση Τατοϋου ως Οδοντίατρος.

  • Το 2013 επέστρεψε στο 251 ΓΝΑ ως Αναπληρωτής Διευθυντής του Ενδοδοντολογικού τμήματος του 251 ΓΝΑ .

  • Από τον Μάιο του 2016 διατηρεί ιδιωτικό Οδοντιατρείο στην περιοχή του Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας, όπου ασκεί αποκλειστικά την Ενδοδοντία.

  • Από τον Νοέμβριο του 2020, τοποθετήθηκε σαν προϊστάμενος οδοντιατρείου στην 116 Πτέρυγα Μάχης.

  • Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων είχε συμμετοχή και παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

  • Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

 

Ο Λύσσαρης Βασίλειος είναι μέλος :

  • Του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων  
  •   Της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας  
  •   Του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Ενδοδοντολογία

Ενδοδοντία

Η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) είναι οδοντιατρική πράξη που διενεργείται στο ιατρείο ή σε νοσοκομείο, προκειμένου να διατηρηθεί κάποιο δόντι στον οδοντικό φραγμό του ασθενούς και να αποφευχθεί η απώλειά του με εξαγωγή.

Πρόσφατες Ερωτήσεις

Σε περίπτωση αποτυχίας μιας ενδοδοντικής θεραπείας και σε αδυναμία επανάληψη αυτής ή σε περίπτωση που και η επανάληψη της ενδοδοντικής θεραπείας αποτυγχάνει καταφεύγουμε στη Χειρουργική Ενδοδοντολογία.

Η Χειρουργική Ενδοδοντολογία αποτελεί το σύνολο των χειρουργικών ενεργειών που σκοπό έχουν να συμπληρώσουν τη συντηρητική ενδοδοντική θεραπεία. Η χειρουργική προσπέλαση γίνεται  μέσω των μαλακών ιστών και του οστού που περιβάλλουν τη ρίζα του δοντιού.

Ακρορριζεκτομή είναι μία τεχνική κατά την οποία, αποκόπτεται και αφαιρείται τμήμα του άκρου της ρίζας μήκους περίπου 2-3 χιλιοστών (ακρορρίζιο), το οποίο στη συνέχεια εμφράσσεται ανάστροφα με ειδικά βιοσυμβατά υλικά.

Στις περιπτώσεις αποτυχίας, οι εναλλακτικές θεραπείες περιλαμβάνουν τη συντηρητική επανάληψη της ενδοδοντικής θεραπείας, τη χειρουργική ενδοδοντία (ακρορριζεκτομή) ή την εξαγωγή του υπαίτιου δοντιού.

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την εξέλιξη της ενδοδοντικής θεραπείας. Καθοριστικής σημασίας είναι η αρχική πάθηση για την οποία έγινε η ενδοδοντική θεραπεία, η αρτιότητα της ενδοδοντικής θεραπείας και της μυλικής αποκατάστασης που θα ακολουθήσει, καθώς επίσης και η γενική και στοματική υγεία του ασθενή.

Ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) είναι η αφαίρεση του περιοχομένου της πολφικής κοιλότητας, ο καθαρισμός της και η διαμόρφωση του ριζικού σωλήνα σε κατάλληλο σχήμα ώστε να ακολουθεί ερμητική έμφραξη με κάποιο βιολογικά συμβατό υλικό.

Σκοπός της ενδοδοντικής θεραπείας είναι η απομάκρυνση των οργανικών υπολειμμάτων του πολφού και του μικροβιακού φορτίου των ριζικών σωλήνων και η ερμητική έμφραξη αυτών.

Το δόντι συχνά είναι αδύναμο και είναι αναγκαίο για την προστασία του να αποκατασταθεί σύντομα από τον οδοντίατρό σας. Συχνά προτιμάται η κατασκευή μιας στεφάνης(θήκης). Μέχρι την αποκατάσταση είναι προτιμότερο να μην δαγκώνετε δυνατά σε αυτό το δόντι ενώ μετά από αυτήν μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κανονικά.

Πρόσφατα Βίντεο